mittlivsommedelsvensson.blogg.se

En blogg om familj, vardag, tankar och funderingar

Gott Nytt År!

Publicerad 2013-12-29 21:04:51 i Mat,

Från julklappar och julmat till raketer och nyårsfirande!
 
I vanliga fall firar vi både nyår och midsommar med mannens gamla gymnasiekompisar med respektive. Vi brukar hålla till på landet i Blekinge på en stor gård. I år bryter vi dock traditionen och firar tillsammans med ett annat par på tu man hand här hemma. Skönt tycker jag eftersom det blir lättare att både underhålla och lägga plutten på kvällen. Dock innebär det ju alltid lite extra att vara värd...
 
Och en kväll som är den sista på året vill man ju ska bli lyckad!
 
Sitter nu och funderar på Nyårskvällens meny. Efterrätten har vi redan spikat! Det blir en pavlova med färska bär med orginalreceptet från australien. MUMS! Har provat denna flera gånger tidigare och det är en riktig hit. Pavlova är kort och gott en stor maräng, fast i och med att den är så stor blir det marshmallowfluff i mitten. Supergott!
 
Vad gäller huvudrätten tänkte vi ta till en klassiker: Oxfilè. Dock är vi fortfarande osäkra vad vi ska göra med den. Men det lutar åt plankstek med potatismos och bearnaisesås. Alternativt att alla får göra en egen beställning på rare, medium eller well done och att vi serverar den med stekt potatis, hasselback eller liknande.
 
Förätten har vi inte kommit så långt med i tanken. Har endel alternativ: snittar, jordärtskockssoppa, toast skagen, rödebetor med getost och pinjenötter.. tja listan är lång! Dags att bestämma sig snart!
 
Längtar just nu till kl.17 på Nyårsafton då det årliga fyrverkeriet vid slottet går av stapeln! Har tittat på detta så läge jag kan minnas, men har ju inte gjort så de senaste åren när vi firat i Blekinge. Med slottet som bakgrund och hundratals människor som startar sitt nyårsfirande är stämningen på topp!
 
Njut av de sista timmarna på 2013! Gott Nytt 2014!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela