mittlivsommedelsvensson.blogg.se

En blogg om familj, vardag, tankar och funderingar

Dags för en ny resa!

Publicerad 2014-01-27 21:13:00 i Barn,

Då var det dags för en ny utlandsresa! Åh vad roligt det ska bli!
 
Innan vi fick plutt var vi utomlands ungefär två gånger om året, men det har fått stå tillbaka nu när plutt har varit så liten. Hade inte kunnat njuta av semester när han var under året tror jag med tanke på att han sov så dåligt. Jag hade nog gått runt i en dimma vart jag än varit på jorden!
 
Vi åkte utomlands med plutt första gången i november förra året. Då var han 16 månader. Jag var själv förvånad över hur bra allting faktiskt gick då! Detta trots att flyget blev 7 timmar försenat på utresan.. Det var inte något direkt gnäll från plutt, även om det var svårt att hålla ett barn med spring i benen still i en flygstol i 6 timmar, men man var ju rejält förbered för att det skulle kunna bli lååååånga timmar av klagande. Vi hade såklart tagit med lite leksaker som han skulle kunna sysselsätta sig med. Det var ju inga längre stunder han satt, men det var skönt att kunna andas ut några minuter ibland.
 
Vi hade med lite lego och en burk han kunde plocka i och ur legot ur, klossar att bygga torn med, böcker och en spade. Det var alldeles lagom! Ett tips är att inte ha med för mycket grejor! De tar bara onödigt mycket plats och risken finns att de glöms bort någonstans på vägen. Dessutom hittar de andra roliga saker att pula med både på flyget och på resmålet som man inte hade kunnat föreställa sig skulle vara roligt att leka med!
 
Innan resan hade vi planer på att ta med vår vanliga vagn men ångade oss sedan när vi hittade en sulky på blocket för 150 kronor. Nu i efterhand måste jag säga att detta var ett riktigt lyckodrag. Sulkyn var väldigt lätt att vika ihop, var enkel att bära med sig och plutten tyckte det var väldigt spännande att för första gången sitta framåt i en vagn! Han somnade även gott i sulkyn när han sov middag vilket han aldrig har gjort i den vanliga vagnen. Detta var otroligt skönt för då kunde man ställa honom i skuggan när det var som varmast.
 
Under veckan utomlands lyckades vi även med att inte bränna pluttens bleka bebishud. Vi såg till att han hade tröja och mössa jämt, och smörjde och smörjde och smörjde. Förutom mössan och tröjan fick han vara naken. Och han ÄLSKADE att bada i Atlanten! Skrattade högt när vågorna rullade in mot stranden!
 
Så nu är det alltså dags igen! I mars går flyget åter ner till värmen. Plutt har blivit ett halvår äldre sedan förra gången.... om det är bra eller dåligt får vi veta om några veckor ;-) Vet dock redan nu att han kommer ha minst lika roligt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela