mittlivsommedelsvensson.blogg.se

En blogg om familj, vardag, tankar och funderingar

Drömmen om en gård...

Publicerad 2014-01-06 20:42:06 i Allmänt,

Någonstans inom mig finns en längtan att någongång äga en gård. Tanken på att kunna vara självförsörjande till viss del lockar rejält. Det behöver inte vara något stort. 10 hektar som mest. Jobba halvtid med ett vanligt yrke och sedan lägga resten av tiden på gården. 
 
Problemet är ju att det krockar med en massa andra tankar och ideer man har. Nu när vi har plutt tänker jag mycket på att vi ska bo nära kompisar och i ett bra skolområde. Helst ska det vara nära till stan så att det inte tar för lång tid med cykel eller buss. Försök att hitta en gård där även alla dessa önskemål uppfylls! 
 
Jag inser själv att det är en omöjlighet. Men drömma kan man alltid göra!
 
Jag och maken drömmer ofta om detta tillsammans. Det första vi skulle skaffat i djurväg är höns. Tänk att kunna gå ut och hämta egna ägg på morgonen! Himmel så gutt! 
 
Skär i hjärtat ibland när jag slänger matrester som bara hamnar i soporna. Har man höns och getter hade man ju kunnat ge sitt eget matavfall till djuren och man hade inte behövt ha dåligt samvete för att man slösar på naturens resurser.
 
Vi funderar såklart också på vad vi skulle kunna odla. Potatis, morötter, rödbetor, jordärtskockor, ärtor, örter, jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär... ja listan kan göras lång!
 
När vi var på Nya Zeeland för två år sedan hade vi möjligheten att besöka små familjegårdar av den här typen. Ledorden för många av gårdarna var "sustainable" och "ecological", alltså hållbart och ekologiskt. Att kunna leva så kan bara sammanfattas med ett ord... Fantastiskt! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela